НовиниПРИСУДЖЕННЯ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ ДОКТОРА БОГОСЛОВСЬКИХ НАУК І ПРИСВОЄННЯ ВЧЕНОГО ЗВАННЯ ПРОФЕСОРА

 

ПРИСУДЖЕННЯ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ ДОКТОРА БОГОСЛОВСЬКИХ НАУК І ПРИСВОЄННЯ ВЧЕНОГО ЗВАННЯ ПРОФЕСОРА

                        

         

Рішенням Вченої ради Чернівецького православного богословського інституту присуджено Високопреосвященнійшому Августину, Митрополиту Білоцерківському і Богуславському науковий ступінь доктора богословських наук і присвоєно вчене звання професора.

          

У 194-річницю заснування Чернівецького православного богословського інституту, зважаючи на визначну загальноцерковну роль Його невтомного служіння  на ниві Христовій, здійснюючи підготовку вчених-богословів для різних Православних Церков світу, Вчена рада богословського інституту одноголосно прийняла рішення достойно оцінити заслуги Високопреосвященнійшого Августина, Митрополита Білоцерківського і Богуславського перед Святою Православною Церквою, відзначити Його вагомий внесок у  розвиток богословської освіти і науки, відродження духовності та утвердження християнської віри.


Святительське служіння та архіпастирська діяльність Високопреосвященнійшого Митрополита Августина відомого церковного ієрарха надзвичайно високо цінуються в усьому православному світі.


Його Високопреосвященство протягом багатьох десятиліть утверджує Святе Православ’я на нашій землі, сповіщає Божественне вчення людям, духовно виховує і висвячує гідних священнослужителів, турбується про високу богословську освіченість церковних пастирів, підтримує і розвиває духовну освіту у ввіреній Йому піклуванню єпархії, сприяє повноцінному розвитку та процвітанню богословської науки, духовно окормлює велику православну паству, яку доручив Йому Пастиреначальник – Ісус Христос, упевнено ведучи її до спасіння.


Митрополит Августин – відомий, досвідчений, достойний та авторитетний ієрарх серед вищого церковного духовенства як на Україні, так і в усьому православному світі.


Своїм бездоганним і зразковим служінням Святій Христовій Церкві Він переконливо довів, що, як і колись святі апостоли, вказує вірний шлях і веде ним багатьох людей до Царства Божого.

        

Враховуючи багатолітнє і ревне служіння на благо Святої Православної Церкви, невтомність Його святительської праці в утвердженні православної віри, розповсюдженні євангельського вчення серед народу та вагомі досягнення в розвитку богословської освіти і науки, а також зважаючи на великі успіхи в просвітницькій, науково-творчій діяльності, Вченою радою Чернівецького православного богословського інституту було присуджено Його Високопреосвященству, Високопреосвященнійшому Августину, Митрополиту Білоцерківському і Богуславському науковий ступінь доктора богословських наук і присвоєно вчене звання професора.

        

Ректор Чернівецького православного богословського інституту,  прот. Георгій Соб’ят, професор, доктор богословських наук вручив Високопреосвященнійшому Августину, Митрополиту Білоцерківському і Богуславському дипломи ДОКТОРА БОГОСЛОВСЬКИХ НАУК  і ПРОФЕСОРА з додатками та НАПЕРСНИЙ ХРЕСТ ДОКТОРА БОГОСЛОВСЬКИХ НАУК.

        

Високопреосвященнійший Митрополит Августин запрошений увійти до складу Спеціалізованнї вченої ради інституту по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора богослов’я, доктора богословських наук, доктора церковної історії, доктора канонічного права, зі спеціальності “Православне богослов’я” галузі науки “Богослов’я”; доктора мистецтва, доктора церковного мистецтвознавства зі спеціальності “Іконописне мистецтво” та “Музичне мистецтво” галузі науки “Мистецтвознавство”.

  

2 січня, 2021