НовиниПІДГОТОВКА ДИРИГЕНТІВ ЦЕРКОВНОГО ХОРУ ТА ВИКЛАДАЧІВ ЦЕРКОВНОГО МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА


Чернівецький православний богословський інститут запрошує на навчання дівчат після 9-ти та 11-ти класів загальної середньої освіти за бакалаврською і магістерською програмами зі спеціальності “МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО”.


Бакалавр музичного мистецтва – спеціальність “Православне богослов’я (теологія) та музичне мистецтво. Керівник церковного хору. Вчитель церковного музичного мистецтва. Вчитель художньої культури, етики, естетики. Вчитель богословських дисциплін і предметів духовно-морального спрямування. Богослов-дослідник. Музикознавець” (термін навчання – 4 роки);


Магістр музичного мистецтва – спеціальність “Православне богослов’я (теологія) та музичне мистецтво. Диригент церковного хору. Викладач церковного музичного мистецтва. Викладач методики музичного навчання, музично-теоретичних і диригентсько-хорових предметів. Викладач богословських, філософсько-релігієзнавчих та суспільствознавчих дисциплін, предметів духовно-морального спрямування. Богослов-дослідник. Педагог. Психолог. Музикознавець” (термін навчання – 2 роки).

 

В інституті зі спеціальності “Музичне мистецтво” здійснюється викладання навчальних дисциплін, які сприяють комплексному засвоєнню мистецтва співу. Окрім того, ґрунтовне засвоєння богословських предметів уможливлюється завдяки викладанню курсів із богословського циклу.


Після завершення навчання в інституті випускники зможуть:


1. Працювати диригентами церковних хорів і керівниками хору в недільних школах,

2. Співати в церковних хорах і на кліросі.

3. Служити в храмах псаломниками та читцями-уставниками.

4. Викладати музично-церковне мистецтво, хорові дисципліни, художню культуру, етику, естетику та предмети духов- но-морального спрямування в загальноосвітніх школах і дитячих садочках.

5. Викладати методику музичного навчання, музично-теоретичні, диригентсько-хорові, богословські та філософсько-релігієзнавчі дисципліни в спеціалізованих мистецьких навчальних закладах і закладах вищої освіти.

6. Керувати шкільними музичними гуртками, дитячими вокально-хоровими колективами, музичними студіями, гуртками художньої самодіяльності.

7. Керувати хоровими колективами.

8. Складати сценарії різноманітних церковних заходів, духовні концертні програми.

9. Займатися організацією соціально-виховної, культурно-масової, церковно-громадської роботи серед молоді.

10. Проводити духовно-просвітницьку та катехізичну діяльність.

11. Організовувати недільні школи для дітей та дорослих людей.


Приймаються на навчання дівчата на основі базової та повної загальної середньої освіти.


Після закінчення терміну навчання студенти отримають диплом БАКАЛАВРА/BACHELOR і МАГІСТРА/MASTER Чернівецького православного богословського інституту (європейського зразка).


Здібні до наукової діяльності можуть продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі при інституті.


Форми навчання: денна, заочна, екстернат і дистанційна


Прийом документів: 01 травня – 31 серпня


Станом на вересень 2020 року в Чернівецькому православному богословському інституті навчається більше 300 студентів на денному та заочному відділеннях. На базі навчального закладу організовано хор, різноманітні творчі гуртки.


Студенти забезпечуються необхідними навчальними підручниками, довідниками, словниками, граматичними посібниками, триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.

 

У 2017 році побудований триповерховий корпус площею 1050 м2 за адресою вул. Краматорська, 1-В, де розміщується церква на честь Трьох Святителів, навчальні й спальні кімнати, бібліотека, читальний зал, кухня, їдальня, медпункт. Навчальні аудиторії укомплектовані комп’ютерами, об’єднаними в єдину локальну мережу, яка підключена до глобального мережевого простору Internet.


З 2018 року функціонує комплекс (далі – Подвір’я) інституту загальною площею 300 м2. (Урочище “Фавор”, Чернівецька обл.). Це комплекс, домінантним в якому є двоповерховий дерев’яний архітектурний ансамбль із дев’ятьма куполами. У головній будівлі архітектурного комплексу розміщено невеличкий храм Преображення Господнього, кухня, трапезна, кімнати для відпочинку, окремо облаштовані спальні кімнати та санітарні зони.

 

 В інституті звершуються регулярно богослужіння в храмі Трьох Святителів викладачами інституту в священному сані, при активній участі студентів інституту та приїжджої на богослужіння молоді. В храмі організований молодіжний хор. Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на клиросі. Молодь у позабогослужбовий час вивчає різні колядки, духовні піснеспіви, релігійні музичні твори. Бере участь у духовних концертних програмах у дні великих церковних свят.


Церковного хорового співу навчають професійні та досвідченні регенти: прот. Сергій Дмитрюк, прот. Микола Мізерний, Олександр Марчук.


Вступникам потрібно здати в канцелярію відповідні документи:

 

1.  Прохання про вступ та анкету встановленого зразка. 

2.  Копію документа про освіту. 

3. Копію документа, що посвідчує особу.

4. Копію ідентифікаційного коду.

5. 2 кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см.

6. Копію свідоцтва про хрещення.

.

ЯК ДОЇХАТИ?


1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г. Шевченка) до початку вул. Краматорська.

2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г. Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнянська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.

3-й спосіб: маршрутне таксі.

За детальнішою інформацією звертатися за адресою:

58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В (дорога до корпусу нижче будинку №1), заїзд з вул. Рибінської,

тел: (0372) 51-53-64; + 38050-204-75-30, + 38068-533-53-30.

Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;

http://www.cpbi.info;

VKontakte: https://vk.com/id258406645;

Facebook: https://www.facebook.com/100044769255884;

Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/;

Twitter: https://twitter.com/cpbi1827.

 

6 березня, 2021