НовиниЄПАРХІАЛЬНИМ УПРАВЛІННЯМ, БЛАГОЧИННЯМ, ПАРАФІЯМ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

ЄПАРХІАЛЬНИМ УПРАВЛІННЯМ, БЛАГОЧИННЯМ, ПАРАФІЯМ

УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

Прохання

 

Уклінно просимо Вас довести до відома духовенства та керівників гімназій, ліцеїв, церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, навчально-виховних комплексів, духовно-просвітницьких, благодійних, культурних, паломницьких центрів, педагогічних товариств, військових, молодіжних, спортивних братств, громадських об'єднань, спілок педагогів, молодіжно-скаутських, спортивних організацій, паломницьких, благодійних відділів, відділів у справах молоді, фізичного виховання молоді, соціального служіння, взаємодії з військовослужбовцями інформацію про те, що Чернівецький православний богословський інституту видає дипломи молодшого бакалавра православного богослов’я учням, які проходили навчання за освітньою програмою православного богослов’я, християнської етики та основ православної культури.


Метою діяльності Чернівецького православного богословського інституту є забезпечення організації та координації навчально-виховної роботи, налагодження тісних освітніх контактів й активної співпраці із вище переліченими церковними, освітніми, науковими, громадськими інституціями, об’єднаннями і товариствами як на регіональному, так і на загальнодержавному рівні. Це сприятиме якіснішому й ефективнішому функціонуванню парафіяльних недільних, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, підвищенню освітнього рівня учнів, які навчаються в цих установах та освітніх центрах.


Богословський інститут видає вісник “ХРИСТИЯНСЬКА ПЕДАГОГІКА ТА ОСВІТА”, в якому висвітлюється кращі навчально-методичні розробки з галузі.


Ми бажаємо активізувати і стимулювати діяльність церковних недільних шкіл, молодіжних просвітницьких центрів, забезпечити якість та високий рівень духовної освіти в цих закладах. Саме тому, Інститут розробив стандарт навчально-виховної роботи із забезпеченням постійного навчально-методичного супроводу щодо його практичної реалізації в усіх тих інституціях, об’єднаннях та установах, з якими пропонується і вже є налагоджена співпраця.


Відповідно до цього стандарту сформовані навчальні плани, програми з навчально-виховної діяльності, методики викладання віронавчальних дисциплін і предметів духовно-морального спрямування.


Богословський інститут організовує різноманітні парафіяльні, єпархіальні, загальноцерковні олімпіади, конкурси, турніри.


У тих православних храмах, де немає можливості відкрити недільну школу та організувати навчання дітей та молоді, настоятелі храмів можуть пропонувати навчання в Інституті дистанційно, застосовуючи цифрові засоби комунікації та електронного навчання.


Богословський інститут допоможе православним педагогам невпинно збільшувати обрії власного багажу знань та досвіду практичної роботи новими методиками і технологіями в галузі соціальної, місіонерської, катехизаторської й молодіжної роботи.


Для реалізації цієї мети Чернівецький православний богословський інститут активно працює над розробками програм з підготовки викладачів і керівників церковних недільних, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, навчально-виховних комплексів, духовно-просвітницьких, благодійних, культурних, паломницьких центрів, педагогічних товариств, молодіжних, спортивних братств, громадських об'єднань, паломницьких, благодійних відділів, відділів соціального служіння та взаємодії з військовослужбовцями.

 

Зі смиренням та християнською любов'ю –

ректор Чернівецького православного богословського інституту,

прот. Георгій Соб’ят, професор, доктор богословських наук 


 

5 липня, 2022